Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Tijdgebrek is geen excuus: in 5 stappen naar een gezond lichaam!Sporten naast je werk kan behoorlijk lastig zijn! Veel mensen vinden de motivatie niet om naar de sportschool te gaan, voelen zich te moe om in de avond nog een uurtje te joggen, of hebben andere excuses om lekker thuis te blijven. Met de oefeningen die we in dit artikel beschrijven, zijn deze excuses voortaan verleden tijd! Het is zelfs erg goed om vaker te sporten, om zo aan je conditie te werken. Het zal je een vitaler en energieker gevoel geven als je aan een nieuwe werkdag begint.

Stap 1: neem vaker de trap in plaats van de lift

Op de werkvloer zijn we al snel geneigd om de lift te pakken! Veel verstandiger is het om aan het begin van de dag de trap te pakken. Wist je dat een kwartier traplopen hetzelfde effect heeft als een halfuurtje hardlopen? Let wel, houd een redelijk tempo aan bij het omhooglopen van de trap!

Stap 2: maak gebruik van een stappenteller

Volgens de richtlijnen zouden we dagelijks zo’n 10.000 stappen moeten zetten. Wist je dat veel mobiele telefoons standaard al van een app zijn voorzien, die je stappen telt? Denk aan de “Gezondheid”-app van Apple! Je kunt natuurlijk ook voor enkele euro’s een losse stappenteller aanschaffen. De stappenteller geeft je een goed beeld van de beweging die je tijdens de dag hebt gehad.

Ook toe aan een gezonder lichaam? Klik dan hier om het aanbod aan stappentellers te bekijken.


Stap 3: voer elke dag een aantal squats uit

Een strak lichaam behaal je onder meer door iedere dag een aantal squats uit te voeren. Bij het uitvoeren van deze oefeningen is de uitvoering belangrijker dan het aantal squats die je doet! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je knieën niet voorbij de punten van je schoen gaan. Als je deze oefening dagelijks 30 seconden uitvoert, levert dat al een resultaat op. Mocht je het nog wat actiever aan willen pakken, dan kun je deze 30 seconden combineren met een aantal sit-ups of een aantal keer opdrukken.

Stap 4: neem geen tussendoortjes mee naar je werk

Tijdens een lange werkdag kan het heel verleidelijk zijn om regelmatig een tussendoortje te nemen! Wat is er immers lekkerder dan een Snicker of een Mars? Dergelijke tussendoortjes zijn ontzettend ongezond en vet. Het maakt dat je in plaats van afvalt, er al snel veel kilo’s bij zal krijgen als je te weinig beweegt. Reden genoeg om de tussendoortjes links te laten liggen en voor een gezonde appel te kiezen.

Stap 5: ga tuinieren om gezonder te leven

Tuinieren kan om twee redenen interessant zijn als je gezonder wilt leven! Enerzijds kun je met tuinieren voor je eigen, biologische groente zorgen. Dit is gezonder en lekkerder dan de voedingsmiddelen uit de supermarkt. Anderzijds train je tijdens het tuinieren ontzettend veel spieren. Denk aan het omspitten van de grond, wat een behoorlijk intensieve klus kan zijn! Ook met het snoeien van struiken en bomen verbruik je veel calorieën.

Foto bij: bruce mars from Pexels

RelatedPost