Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Hoogopgeleiden Nederlanders drinken veel alcoholUit een onderzoek is gebleken dat hoogopgeleide Europeanen behoorlijk van een glas alcohol houden. Opvallend is dat vooral Nederlanders en Belgen grote liefhebbers zijn.

Hoogopgeleiden roken minder maar drinken meer

Daar tegenover staat wel dat hoger opgeleide Nederlanders minder roken dan lager opgeleide Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd om te kijken wat de verschillen zijn in leefstijl in combinatie met het opleidingsniveau. Toch valt veertig procent van de ondervraagde Nederlanders onder de categorie van regelmatige drinkers. Dit wil zeggen dat men meerdere keren per week een glas alcohol drinkt. De onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen stellen in Het Parool verbaast te zijn over de uitslag. Vooraf hadden de onderzoekers namelijk verwacht dat men vooral in Zuid-Europa hoog zou gaan scoren.

Eten

Hoogopgeleide Europeanen drinken dan misschien een stuk meer alcohol, ze leven over het algemeen wel een stuk gezonder. Ze eten namelijk een stuk meer groenten en fruit en bewegen vaak minimaal 1 keer in de week op een intensieve manier. In het onderzoek zijn gegevens van diverse landen opgenomen.

RelatedPost