Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Waar hebben mensen het meeste spijt van aan het einde van hun leven?Er gebeurt ontzettend veel narigheid in de wereld. Sla maar eens een krant open of kijk het journaal en je ziet het direct: oorlog, ernstige ongelukken en misdrijven zijn aan de orde van de dag. Het is dan ook niet zo gek om af en toe stil te staan bij het feit dat ons leven niet oneindig is.

Het kan van het één op het andere moment afgelopen zijn. Juist daarom is het van belang om het leven te vieren en zoveel mogelijk te genieten van wat je hebt. Doe dingen die je leuk vindt en zorg er vooral voor dat je later nergens spijt van krijgt. Je leeft immers maar één keer.

Veel mensen houden zich toch een beetje in en hebben daar aan het einde van hun leven spijt van omdat ze toch bepaalde dingen liever anders gedaan zouden hebben. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende dingen waar mensen aan het einde van hun leven spijt van hebben? We hebben hieronder, in willekeurige volgorde een rijtje voor je gemaakt.

  • Je beleeft te lang proberen om een slechte relatie beter te laten lopen. Het is verstandiger om niet te lang te twijfelen bij een slechte relatie en er gewoon een punt achter te zetten.
  • Je was teveel bezig met wat anderen vinden. Dat is sowieso niet verstandig. Het gaat erom wat jij zelf vindt en niet wat andere vinden.
  • Bepaalde dingen deed je niet omdat je onzeker of angstig was. Angst is sowieso altijd een slechte raadgever. Hetzelfde geldt eigenlijk voor onzekerheid. Benoem voor jezelf angsten en onzekerheden en probeer ze te relativeren en te overwinnen.
  • Niet op reis gegaan toen de mogelijkheden ervoor waren. Als je jong bent en nog geen kinderen hebt, heb je de ideale mogelijkheid om te reizen. Grijp die kans ook zeker voordat je er later spijt van krijgt.
  • Kiezen voor het geluk van de ander in plaats van je eigen geluk. Het is natuurlijk een nobel streven, maar eigenlijk kun je iemand anders pas gelukkig maken als je zelf gelukkig bent.
  • Je hebt mensen die dichtbij je staan niet (vaak genoeg) duidelijk gemaakt dat je van hem of haar hield.
  • Je kwam niet voor jezelf op. In onze moderne en egocentrische samenleving is het noodzakelijk om voor jezelf op te komen. Wanneer je dit niet doet, lopen andere over je heen zowel privé als op je werk.
  • Teveel met je werk bezig geweest. Veel mensen vinden achteraf dat ze veel meer tijd aan echt belangrijke dingen zoals vriendschap en familie hadden moeten besteden in plaats van aan werk.
    9) Te weinig goeds gedaan in de wereld. Wanneer je iets goeds voor een ander doet, kun je daar ontzettend veel voldoening uit halen. Bovendien is het vaak heel eenvoudig om dit te doen.

Foto bij: Pexels