Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

5 waterspelletjes met de kinderenDe laatste jaren hebben we geweldige zomers. Het is vaak al in het voorjaar heerlijk weer en dat nodigt natuurlijk uit om meer buiten te leven. Wanneer de zon schijnt is het heerlijk om buiten te zijn ook voor de kinderen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg spelletjes om met de kinderen te spelen.  Wanneer het echt heel erg warm is, zijn waterspelletjes natuurlijk de favoriet.  Daarmee krijgen de kinderen jijzelf immers heerlijke verkoeling en je speelt ook nog eens een leuk spelletje. Veel van deze waterspelletjes kun je overigens gewoon in je eigen tuin of op straat spelen. We zetten speciaal voor de warme dagen de allerleukste waterspelletjes op een rijtje.

Flessenvoetbal

Al decennia lang een heel populair spel bij kinderen. Je hebt eigenlijk alleen lege plastic flessen nodig(bijvoorbeeld frisdrank flessen) en een bal. Iedereen krijgt een met water gevulde fles. Het is de bedoeling dat je de flessen van de tegenstander leeg krijgt. Dat kan alleen maar door ze met de bal om te schoppen. De tegenstanders proberen natuurlijk ook jouw fles om te schoppen. Deze moet je dus zien te verdedigen. Zodra iemand je fles heeft omgeschoten, zet je deze zo snel mogelijk weer overeind. Wanneer de fles leeg is, ben je af. Degene die als laatste overblijft, heeft het spel gewonnen! Nog een goede voetbal nodig voor dit spel? Vergelijk het aanbod hier.

Sponzenspel

Voor dit spel heb je een emmer water nodig en een spons. Kies het liefste voor een grote spons, aangezien het spel daar alleen maar leuker van wordt. Doop de spons in de emmer en laat de kinderen vervolgens in een rijtje of een kring naast elkaar op de grond gaan liggen met de benen omhoog. Plaats de spons tussen de voeten van het eerste kind. Deze moet proberen om de spons met zijn of haar voeten door te geven aan het volgende kind, die deze ook met zijn of haar voeten moet aanpakken. Plezier en nattigheid gegarandeerd!

Waterglijbaan

Niets is tijdens warm weer zo leuk als glijden over een waterglijbaan. Het allerleukste is misschien nog wel dat je daarvoor helemaal niet naar een speeltuin of zwembad hoeft. Je kunt namelijk ook gewoon je eigen waterglijbaan maken. Daarvoor heb je een lang stuk zeil, zeep én een tuinslang nodig. Rol als eerste het zeil uit over een stuk gras. Het is het allerleukste als je dit van een heuveltje naar beneden kunt doen. Spuit vervolgens flink wat water over het zeil en maak het extra glad met groene zeep. Blijf gedurende het glijden af en toe water en zeep toevoegen voor het allerleukste glibberwerk! Toch liever een waterglijbaan kopen? Klik hier.


Waterballonnen

Nog een klassiek spel met water. Waterballonnen doen het namelijk altijd goed bij kinderen. Voor dit spel heb je waterballonnen nodig en wat lege plastic flessen. Knip de plastic flessen doormidden voordat je met het spel gaat beginnen. Vervolgens maak vul je de waterballonnen en ga je tegenover elkaar staan. De bovenkant van de afgeknipte flessen is bedoeld als vanger voor de water ballonnen. Houd de fles bij de dop vast en probeer de door de ander gegooide waterballon te vangen.  Wil je het nog spannender maken? Doe het dan op een harde ondergrond zodat de waterballonnen direct kapot vallen als je ze niet vangt. Klik hier om waterballonnen te kopen tegen scherpe prijzen. 

Bellen blazen met sokken

Ook het laatste waterspel is leuk en bijzonder. Knip een plastic fles door midden en pak de bovenkant hiervan. Schuif een sok over de open kant en maakt deze vast met een elastiek. Maak wat bellenblaassop of koop het in de winkel. Dit doe je in een grote schaal en je dopt de fles met de sok in het sop. Haal de fles van de dop en blazen maar! Wedden dat je hele grote bellen blaast?

RelatedPost