Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Een nieuwe hit op RTL4: Het Italiaanse Dorp OllolaiHet Italiaanse dorpje Ollolai is al een lange tijd bezig om langzaam maar zeker een spookstad te worden. Steeds meer bewoners overlijden of zoeken hun heil in bruisende steden. Op deze wijze worden er te weinig kinderen geboren en zal het dorpje uiteindelijk volledig verlaten zijn. De burgemeester van het dorp wil dit voorkomen en probeert nieuw leven in het dorp te blazen.

In samenwerking met RTL4 is nu het programma “Het Italiaanse dorpje Ollolai” ontwikkelt. Ondernemende en creatieve Nederlanders konden voor 1 euro een huis kopen, hem opknappen en een nieuw bestaan opbouwen binnen het dorp. Van alle aankopers verwachte men een presentatie en door de commissie werd besloten of je in aanmerking kwam voor de aankoop. Want samen met het nieuwe leven, dien je ook je eigen business op te zetten voor of met de stad.

Kijkcijfers Het Italiaanse dorpje Ollolai

De eerste uitzendweek van Het Italiaanse Dorp Ollolai zit erop en RTL4 mag absoluut niet ontevreden zijn. De nieuwe dagelijkse serie is absoluut geen flop. Al de hele week weet het nieuwe programma van de zender zijn kijkers vast te houden en beland het programma in de dagelijkse kijkcijfer top 15 van Stichting Kijkonderzoek. Het programma sloot vrijdag zijn eerste week af met 618.000 kijkers en dat ligt op dezelfde lijn als de rest van de week. Deze cijfers waren goed voor een marktaandeel van 14%.

Tv-recensenten

Ook de tv-recensenten van de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad en Omroep MAX positief over Het Italiaanse Dorp: Ollolai. Dat ook de Tv-recensenten positief zijn is een enorme opsteker van RTL. De zenders van de RTL-groep lagen de afgelopen tijd veelvuldig onder vuur van de recensenten.


Het leuke aan Het Italiaanse Dorp Ollolai volgens de recensenten is dat het lekkere slow-tv is en RTL de dorpsbewoners hier ook serieus bij betrekt. “Leuk volk, deze Italianen, en een verfrissende keuze van de makers om ook de bewoners van het dorp bij het programma te betrekken.”

Vanaf aankomende maandag heeft het programma echter wel concurrentie aan met We Zijn Er Bijna. Dat programma speelt zich dit seizoen ook af in Italië.

Je kan het programma elke maandag t/m vrijdag bekijken om 21.30 uur op RTL4.

Foto bij: RTL

Ook leuk om te lezen:

Kijkcijfers realityserie Ollolai op RTL 4 door het dak Het Italiaanse Dorp Ollolai op RTL4 is een echt succes te noemen. De dagelijkse realityserie bezorgt de zender al de hele zomer prima cijfers, maar g...
Veronica Inside een hit: 674.000 kijkers John de Mol was gek op de heren van Voetbal Inside en wilde de heren daarom graag naar zijn zendergroep hebben. Maar John de Mol zal vanochtend na he...
René van der Gijp: RTL voerde een slecht management René van der Gijp is van mening dat RTL een slecht management voerde dat dat om deze reden het Voetbal Inside trio vertrokken is naar Talpa TV. Dat ge...
RTL 4 onthult gasten Linda’s Zomerweek 2018 In de laatste week van augustus (27 augustus) start Linda de Mol weer elke avond om 21.30 met haar talkshow Linda's Zomerweek. Vijf avonden lang zal ...