Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

3 tips van Richard Branson om meer gedaan te krijgenVele jaren geleden richtte Richard Branson het bedrijf Virgin op. Vandaag de dag is hij een van de meest succesvolle ondernemers van de wereld. Iedere dag weer krijgt hij een hoop gedaan en daar kun jij nog veel van leren. Gelukkig deelt Richard Branson zijn tips voor een succesvol leven graag met je. Hieronder lees je welke drie adviezen de succesvolle ondernemer geeft aan mensen die meer gedaan willen krijgen op een standaard werkdag.

Schrijf alles op

Richard Branson noemt het maken van notities een van zijn favoriete bezigheden. Hij schrijft alles op: de ideeën die hij heeft, taken die hij nog moet oppakken, doelen die hij nog wil bereiken en ga zo maar door. Als iets eenmaal op papier staat, is het veel gemakkelijker om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Daar komt nog bij dat het een goed gevoel geeft om dingen af te strepen van je lijstje. Ook als het om kleine en eenvoudige taken gaat.

Gebruik je tijd goed

Voor velen heeft een dag veel te weinig uren. Om die korte dagen zo goed mogelijk te benutten, is het belangrijk om je tijd goed te gebruiken. Zit je bijvoorbeeld iedere dag in de trein? Zit dan niet voor je uit te staren, maar gebruik deze tijd om vergaderingen voor te bereiden, mails te versturen of klanten te bellen. Doe je dit iedere dag een uur, dan heb je aan het einde van de week toch vijf uur extra gewerkt.

Begin iedere dag weer opnieuw

Richard Branson begint iedere dag met een schone lei. Het is misschien lastig om de vele gebeurtenissen van de dag ervoor van je af te zetten, maar het is wel erg nuttig. Als je iedere dag met een schone lei begint, kun je je namelijk veel beter focussen op de toekomst. Je blijft niet hangen in het verleden, maar weet uit iedere dag het maximale te halen.


Wil je meer tips van Richard Branson? Klik hier om alle boeken met tips van hem te bekijken.

Foto bij: Pexels

RelatedPost