Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Gezond tussendoortje: Yoghurt dip met snackgroenteOok altijd zoveel moeite om die heerlijke chocolaatjes of zak chips te laten staan? Tijd voor een echt lekker tussendoortje dat ook nog eens zeer makkelijk te maken is. Tevens is dit recept ook prima te gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ. Hou je over van dit tussendoortje? De dip en de groentes zijn gemakkelijk afgesloten te bewaren in de koelkast.

Hoeveel porties heeft dit tussendoortje?

Onderstaande recept is bedoeld voor ongeveer 7 porties.

Wat heb je nodig?

  • 1 a 2 teentjes knoflook (afhankelijk van je smaak).
  • 200 ml yoghurt met 0% vet.
  • 1 a 2 theelepels mosterd (afhankelijk van je smaak).
  • 1 eetlepel verse bieslook.
  • 1 a 2 theelepels zout en peper (afhankelijk van je smaak).
  • Diverse snack of gesneden groentes.

Hoe maak je het?

Snel een simpel en lekker tussendoortje maken is echt niet moeilijk. Giet de 200 ml yoghurt in een kommetje en pers de teentjes knoflook. Voeg daarna de bieslook toe en breng met de mosterd, zout en peper het geheel op smaak.

In de supermarkt zijn diverse snackgroentes te koop, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker zelf een komkommer, wortel, paprika of andere groente snijden en lekker dippen.


Eet smakelijk! 

Foto bij: LifeBird.nl

Ook leuk om te lezen:

Tijdgebrek is geen excuus: in 5 stappen naar een gezond lich... Sporten naast je werk kan behoorlijk lastig zijn! Veel mensen vinden de motivatie niet om naar de sportschool te gaan, voelen zich te moe om in de avo...
7 kleine stappen die je kunt zetten om gezonder te leven Om aan je gezondheid te werken, hoef je je leven niet helemaal om te gooien. Sterker nog, het is lastiger je nieuwe leefstijl vol te houden als je dez...