Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

7 kleine stappen die je kunt zetten om gezonder te levenOm aan je gezondheid te werken, hoef je je leven niet helemaal om te gooien. Sterker nog, het is lastiger je nieuwe leefstijl vol te houden als je deze rigoureus verandert. Wat je beter kunt doen, is enkele kleine stappen nemen om gezonder te leven. In dit artikel lees je welke zeven kleine stappen jij kunt nemen om je gezondheid te verbeteren.

Begin de dag met een glas water

Het is erg belangrijk voldoende water te drinken, iedere dag weer. Drink je iedere ochtend een groot glas water, dan heb je direct een gezonde en frisse start van de dag. Zet het glas op je nachtkastje voor je gaat slapen en je weet zeker dat je niet vergeet om water te drinken.

Plan iedere dag een korte work-out in

Ook als je slechts enkele minuten intensief beweegt, werk je actief aan een betere gezondheid. Plan iedere dag een korte work-out in en je voelt je al snel een stuk energieker en gezonder. Er zijn diverse apps die jou kunnen helpen om iedere dag kort te sporten, waaronder de bekende app 7 Minute Workout.

Snack gezond

Veel mensen krijgen honger tussen de maaltijden door. Het is helemaal niet erg om te snacken, als je maar een gezonde snack neemt. Neem je een appel, een wortel of een andere snack tussendoor, dan hoef je je niet schuldig te voelen. Bovendien zorgen je tussentijdse snacks ervoor dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt.


Neem de gezonde varianten van ongezonde producten

Er is steeds meer vraag naar gezonde varianten van ongezonde producten. Denk hierbij aan boter. Er zijn veel ongezonde varianten van boter te vinden in de schappen van de supermarkt, maar er worden ook meer en meer gezonde boterproducten verkocht. Vervang de ongezonde producten in de kast met gezonde varianten van deze producten en je werkt actief aan een betere gezondheid, zonder hier veel moeite voor te moeten doen.

Leer gezond te koken

Veel mensen eten iedere dag ongezond, simpelweg omdat ze het gewend zijn ongezonde maaltijden te koken. Als je gezonder wil leven, is het een must om gezond te leren koken. Hier heb je geen kookcursus voor nodig. Een gezond receptenboek kan je ook helpen jouw ongezonde maaltijden een stuk gezonder te maken.

Klik hier om het aanbod van kookboeken met gezonde recepten te bekijken.

Poets je tanden wat eerder op de avond

Als je je tanden wat eerder poetst, bijvoorbeeld direct na het eten, ben je minder snel geneigd om nog een snack te pakken. Zeker als je van jezelf weet dat je vaak in de avond zondigt, is het verstandig om je tanden wat eerder te poetsen. Niet direct voor het slapengaan, maar gewoon een uurtje na het avondeten.

Leg je telefoon eerder weg

Veel mensen vinden het moeilijk om in slaap te komen. Ze liggen uren te woelen in bed en hebben geen idee hoe dit komt. Wij weten dit wel: je smartphone gooit roet in het eten. Het felle licht van je beeldscherm houdt je hersenen namelijk wakker en actief, waardoor je niet in slaap kunt komen als je eenmaal in bed ligt. Leg je telefoon wat eerder weg en je hersenen komen eerder tot rust. Dit betekent dat je sneller in slaap valt, zelfs als je een moeilijke slaper bent.

Foto bij: Nathan Cowley/Pexels